Grootse strategie voor kleine websites

manfred3

Deze bijvoorbeeld: Voor de websites van grote bedrijven gebruiken we specifieke strategieën om ze hoog te doen scoren op zoekmachines en om de bezoekersaantallen te optimaliseren. Werken die strategieën ook voor de websites van kleine ondernemingen?

jason1

Ik denk dat veel kleine en middelgrote ondernemingen ervan uitgaan dat zij geen voordeel kunnen halen uit de internetstrategieën van de grote bedrijven omdat ze te klein zijn of omdat daar een investering voor nodig is. Niets is minder waar. KMO’s kunnen een heleboel eenvoudige en goedkope ingrepen doen. Zoals bijvoorbeeld:

  • Zorg ervoor dat je website opgepikt wordt door de belangrijkste zoekmachines. 
  • Denk na over hoe je wil gevonden worden. Als je wil dat gebruikers je website te zien krijgen als ze sleutelwoorden of zinnen opzoeken, zorg er dan voor dat de inhoud van je website die termen vermeldt. 
  • Maak gebruik van Google Analytics zodat je het verkeer naar je website kan analyseren. 
  • Werk niet te geïsoleerd. Het internet is een web van verbindingen dus spreek leveranciers, vakverenigingen en klanten aan en bekijk of jullie websites onderling gelinkt kunnen worden. 
  • Upgrade je statische website en maak gebruik van een content managementsysteem zoals Joomla, Drupal, ModX, enz. De belangrijkste regel voor websites is dat de inhoud interessant moet zijn en regelmatig geüpdate moet worden. Een goed CMS zorgt ervoor dat je alles op je website zelf kan beheren zonder de hulp van developers.

 

Dit zijn nog maar een paar echt simpele ideetjes en de lijst is allesbehalve compleet. Ik ging hier een volledig stuk over schrijven maar toen vond ik deze geweldige artikels op een nuttige blog genaamd “Small business, Big results”:

manfred4

Ja, dat is allemaal zo goed als onmisbaar, maar ik dacht eerder aan (iets duurdere) marketinginspanningen gebaseerd op UGC-sites en sociale media, die vaak gebruikt worden door onze grotere klanten.

Neem bijvoorbeeld een kleine fietsenwinkel. Zou het kosteneffectief zijn om een facebookpagina en een twitteraccount aan te maken, gekoppeld aan een youtube-kanaal met beoordelingen van fietsen en stukken over fietsroutes of evenementen? Voor een grote zaak zoals Rose Versand werkt het, maar kan je dit goedkoop genoeg doen en levert het genoeg op?

Ken jij niet toevallig iemand die een fietsenwinkel heeft?

Wat denk JIJ? Vertel het ons hieronder!