Mobiele klanten willen ook eten

jason1

Een paar weken geleden, na alweer een drukke ochtend, kwam ik buiten uit een vergadering en ging ik op Google op zoek naar restaurants in de buurt. Ik vond er een paar die er veelbelovend uitzagen maar tot mijn frustratie kon ik geen enkele van hun websites openen op mijn telefoon. Uiteindelijk moest ik gaan rondwandelen en er zo eentje uitkiezen, wat veel langer duurde dan mijn maag had gewild!

Dit zette me aan het denken (en wandelen). Wat kan een restaurant doen om het internet zo efficiënt mogelijk te gebruiken? Wat willen hun klanten?

1. Ze willen waarschijnlijk zien wat voor eten er te verkrijgen is, de menu’s bekijken, checken of ze open zijn en uitzoeken hoe ze er moeten geraken. Eén van de problemen voor restauranthouders is echter dat ze de inhoud van de site op eender welk moment moeten kunnen aanpassen, bijvoorbeeld om dagelijkse suggesties aan het menu toe te voegen.

2. Een groot gedeelte van hun cliënteel is waarschijnlijk op reis of mobiel dus de website moet werken op hun telefoon.

3. De eerste indruk is alles dus de indruk die ze krijgen op de website zal hen beïnvloeden bij hun restaurantkeuze.

Dus toen ik onlangs gecontacteerd werd door DeFlorentijnen om hen te helpen hun website en hun internetstrategie te updaten, hadden we eigenlijk al zo goed als een volledige oplossing en een uitgewerkt plan voor hen. Het enige nadeel was dat ze de site in Flash wilden!

manfred3

De traditionele methode voor Flash is om alles te hardcoden of een soort van XML- of JSON-mechanisme te gebruiken om inhoud op te halen. Niet meteen gebruiksvriendelijk. En het zou niet werken op je telefoon!!!

Wat je eigenlijk nodig hebt is een CMS… maar een CMS-site toevoegen aan een op maat gemaakte flash-site zou de kost aanzienlijk opdrijven omdat het in essentie twee sites zijn in plaats van één…

jason1

Na wat onderzoek bij verschillende concurrenten ontdekten we dat we een specifieke, “elegante” look en uitstraling nodig hadden. Gelukkig vond ik een voorgemaakte Flash-template die de klant geweldig vond en die het juiste ontwerp en de juiste structuur had. We moesten hem enkel een beetje aanpassen en een paar formulieren toevoegen. Veel sneller en gemakkelijker dan het hele ding vanaf nul te ontwerpen.

manfred1

Aangezien we bespaard hadden op de ontwikkeling van de Flash-site konden we er een CMS aan koppelen. Dat zou nu echter wel Flashcontent moeten kunnen verwerken en later ook mobiele content.

Joomla en Drupal zijn niet echt goed in het verwerken van XML… maar het ModX CMS kan dat heel goed door gebruik te maken van een combinatie van plugins!

jason1

De site staat nu online en we houden Google Analytics nauwlettend in het oog in de hoop dat onze veronderstellingen bevestigd worden en om de efficiëntie van de marketinginspanningen van de klant, zowel online als offline, te kunnen meten. Ik ben ook van plan om met hen aan de mobiele versie te werken zodra de site gelanceerd is. Ze bevinden zich in een erg toeristische buurt dus het is niet meer dan logisch voor hen om het mobiele publiek aan te spreken.

Gebruik jij je telefoon om websites van restaurants of andere handelszaken te bekijken? Ben je gefrustreerd door sites die niet fatsoenlijk te lezen zijn op je telefoon of tablet?

 

Wat denk JIJ? Vertel het ons hieronder!